Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.

KONTAKTY

Zdeňka Piklová
napište nám
IČ 71864547

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 12 Kč
naše cena 20 Kč

Recepty
Pudinkové kolečka

200g tuku na pečení

130g mouč.cukru

6 vanilkových pudinků (kukuřičný)

2 celá vejce

špetka soli

Pokud bude těsto moc lepivé,přidala jsem zlatou jizerku. Náplň jsem použila vanilkovou. A aby držel fondán, trochu pomazala krémem. Samozřejmě můžete polévat i čokoládou.

Bezlepková prošívaná deka

Bezlepkové DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY

bez lepku a mléka


350g bezlep.mouky NOMIX

200ml vody(mléka)

80g cukru(včetně vanilkového)

45ml oleje(nebo másla)

15g čerstvého droždí

2 špetky soli

1 vejce

citronová kůra


Z těsta uděláme malé
kuličky a do vymaštěné formy pokládáme.To celé dám do trouby na 50°C nejdřív kynout tak 45min a pak zvýším teplotu na 200°C.
Vanilkoké šodó- 1 puding na 750ml mléka.
Dala jsem péct buchtičky v dortové formě,ale sneslo by to větší formu.

Bezlepkové minipárečky

300 g bezlepkové mouky
5 g cukru
1/2 kostky droždí nebo 8g sušeného
čajová lžička soli
200-300 ml vody
30 ml oleje

Čokoládová roláda gluten free chocolate roll

3 vejce

2 lžíce oleje

3 lžíce horké vody

6 lžic krupicového cukru

3 lžíce bezlepkové mouky zlatá jizerka

3 lžíce rýžové mouky

1 lžička prášku do pečiva

2 lžíce kakaa

 

Bezlepkové "RAFFAELO"

 Ingredience:

2 1/2 hrnku (250 ml) bezlepkové mouky Jizerka zlatá

1/2 hrnku krystalového cukru (jestli chcete sladší i víc)

1 hrnek mléka

1/2 hrnku oleje

3 vejce

1 vanilkový cukr

1 prášek do pečiva

Další přísady: 1/2 hrnku moučkového cukru, 1 hrnek strouhaného cukru, 1 kelímek smetany ke šlehání

Suroviny na těsto dáme do mísy a ušleháme. Vzniklé těsto nalijeme na hluboký vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo dáme pečící papír). V misce smícháme cukr s kokosem a povrch těsta tím hustě posypeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C. Upečený korpus za horka polijeme smetanou ke šlehání. Necháme vychladnout a krájíme na stejně velké kostky.

Bezlepkové kynuté knedlíky

320g zelené jizerky
250 ml mléka
1 vejce
20g droždí...
30g pohankových pukanců (nebo burisony)
lžička cukru, špetka soli

Ohřejeme si mléko, rozdrolíme droždí a zasypeme lžičkou cukru a necháme vzejít kvásek. Poté vmícháme ostatní ingredience. Vytvarujeme dva válečky a necháme na silikonové podložce kynout přikryté čistou utěrkou asi 30 minut. Mezitím si dáme vařit mírně osolenou vodu a knedlíky vaříme 10 minut poté otočíme a zase dalších 10 minut.

Bezlepkový jahodovo-mandlový dort

Bezlepková sváteční roláda

Perníčky

500g bezlepkové mouky Jizerka zlatá

190g moučkového cukru

3 vejce

125g Hery

125g medu

1 lžíce prášku do pečiva

3/4 lžíce mleté skořice

3/4 lžíce perníkového koření

Postup: Všechny ingredience dáme do misky a zpracujeme těsto. Hotové těsto dáme odležet do lednice na 15-30 minut, ne déle, začalo by se roztékat. Na pomoučeném vále, rozválíme a vykrajujeme tvary. Upečeme je na plechu s pečícím papírem a necháme vychladnout. Po vychladnutí necháme jenom tak nebo ozdobíme bílkovou polevou a nebo potáhneme fondánem. Pokud budeme dávat fondán, pomažeme perníčky marmeládou a stejný tvar, který jsme vykrojili perníček, vykrojíme do rozváleného fondánu a položíme na perníček pomazaný marmeládou. Perníčky jsou po u pečení měkké.

Bezlepkový velikonoční dort

Bezlepková roláda

Tato roláda je upečená s mouky od firmy Nominal jako třené těsto.

Tato bezlepková mouka má i více využití. Koupíte si krabici této mouky a můžete z ní připravit jak sladké kynuté těsto, křehké těsto a třené těsto a nebo jenom lívance. Podle návodu na zadní straně je příprava snadná a rychlá. Kupte si do zásoby a máte  po ruce kdykoliv, když budete mít chuť.

 

  Upečený korpus necháme vychladnout a naplníme dobře vychlazeným krémem. 

Kynutý bezlepkový koláč

Univerzální kynuté bezlepkové olejové těsto:

250 ml mléka

70 g krystalového cukru

2 žloutky

100 ml oleje

špetka soli

1/2 kostka čerstvého droždí

500 g bezlepkové mouky Jizerka zlatá

Z vlažného mléka, droždí a trošky cukru zaděláme kvásek. Dáme do mísy ostatní suroviny, přidáme kvásek a uhněteme hladké těsto.

Kdo má pekárnu, tak nejdřív tekuté ingredience a pak ostatní. Program na přípravu těsta. Akorát bych mouky dala míň, aby těsto nebylo moc tuhé.

Bezlepkové palačinky

 Příprava je stejná jako u klasických palačinek.

Já je dělám, že rozklepnu jedno vajíčko a přileji mléko a pak přisypávám bezlepkovou kukuřičnou mouku. A pozor nedávat jí moc, po chvilce více zhoustne, pak je třeba dolít malinko mléka. Konzistence ani moc hustá ani moc řídká.

Pokud chcete kynuté tak je třeba dávat vlažné mléko a droždí a nechat odpočinout. Poté smažíme na kapce oleje na pánvi. Potíráme marmeládou nebo sypeme skořicovým cukrem anebo udělat jahodovou omáčku, kterou připravíme z jahod (můžou být i mražené). Rozmrzlé jahody rozmixujeme s cukrem a šlehačkou na šlehání a je hotovo.

Mufinky

1 vejce

100g krupicového cukru

80g rozpuštěného másla

120g kukuřičná, sójová, rýžová mouka (40g,40g,40g)

1/2 prášku do pečiva

Vejce s cukrem ušleháme, poté vmícháme máslo a nakonec mouku smíchanou s práškem. Těsto jsem dala do košíčků do formy. Pokud budete dávat rovnou do formy je třeba vymazat a vysypat třeba pohankovou moukou.

Mufínky z pudinku

80g Jizerky zlaté

100g cukru

1 puding libovolný příchuti

2 vejce,80g másla

1/2 prášku do pečiva


Pokud chcete dávku na 12 mufínků na plech, tak určitě dvojitou dávku. A pokud dvojbarevné, tak druhou polovinu těsta promícháme kakaem a trochu mléka.

 

Bezlepková bábovka

Ingredience:

200g másla

6 vajec

1 hrnek (250ml) krystalového cukru

2 vanilkové cukry

2 hrnky bezlepkové mouky (1 rýžová +1 kukuřičná) nebo zlatá jizerka

4 lžíce rumu

1/2 prášku do pečiva

2 lžíce kakaa

poleva nebo jenom mouč.cukr

Nejprve ušleháme z bílků tuhý sníh. V druhé míse vyšleháme vajíčka a cukry do pěny. Přidáme změklé máslo a ostatní ingredience. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do druhé dáme kakao. Do formy těsto prokládáme střídavě světlé a tmavé. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C dozlatova. Upečenou bábovku vyklopíme na mřížku a necháme mírně vychladnout a polijeme polevou a nebo jenom pocukrujeme.

Bezlepková prošívaná deka

Těsto:

2 hrnky (cca 250ml) bezlepkové mouky (já jsem dala jeden rýžová mouka a druhý kukuřičnou)

1 hrnek krupicového cukru

2 vejce

1/2 hrnku oleje

1/2 hrnku mléka

2 lžíce kakaa

1 prášek do pečiva

 

Tvarohová náplň:

500g tvarohu ve vaničce

1 vejce

moučkový cukr dle chuti

Všechny suroviny od tekutých ušleháme. Těsto nalijeme do plechu olejem vymazaným a pohankovou moukou vysypaný. Tvarohovou náplň naplníme do sáčku a děláme mřížky. Upečeme v troubě vyhřáté na 170°C.

Linecké těsto bezlepkové

200g rýžové mouky
100g kukuřičné mouky
125g rostlinného tuku
70g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
1/2 prášku do pečiva
šťáva z půlky citrónu
2 vaječné žloutky


Náplň:   jakýkoliv džem
Poleva: dle fantazie


Oba druhy mouky nasypeme do mísy, přidáme cukr, prášek do pečiva a rostlinný tuk rozměklý a zbytek ingrediencí. Vypracujeme těsto a vyválíme, vykrajujeme formičkou (já jsem použila srdíčka). Pak ukládáme na plech, vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 C 10-12 minut.
Dáme vychladnout a lepíme marmeládou a zdobíme. Dáme hotové do chladna.
Jsou výborné, mohla jsem se po nich utlouct.

 

Bezlepková pizza

Toto těsto je univerzální.
300 g bezlepkové mouky
5 g cukru
1/2 kostky droždí nebo 8g sušeného
čajová lžička soli
200-300 ml vody
30 ml oleje
Z 1 dcl vody, cukru a droždí uděláme kvásek, smícháme mouku se solí, přidáme kvásek, olej, zbytek vody a vypracujeme vláčné těsto. Vymačkáme ho na plech vymazaným olejem. Pomažeme rajčatovým protlakem, a poklademe ingredience dle chuti tzn.:  salám, posypeme oreganem, nakrájené kapie, rajčata, nastrouhaným sýrem (eidam, niva).
Pečeme na 150 C asi 20 minut, dokud nezhnědnou okraje.
Toto těsto používám i na slané muffiny. Do těsta přimíchám na drobně nakrájenou cibulku, nakrájený jakýkoliv salám na kostičky, tvrdý sýr a dochutím petrželkou. Udělám 12 malých kuliček, které vložím do plechu (vymazaného olejem) na muffiny. Nechám je chvilku ještě nakynout a do trouby. Pečení obdobné jako u pizzy.
Jsou výborné, doporučuji. Je to skvělá svačina nebo snídaně anebo pozdní večeře.

Mramorové řezy

150 g mouky bezlepkové

100 g cukru

6 vejce

2 lžíce kakaa

1/2 bezlepkového kypřícího prášku do pečiva

Krém:

I. varianta

200g másla pokojové teploty

150g cukru moučky

4 lžíce kakaa

2 lžíce rumu

II. varianta

POSTUP:

V jedné misce vyšleháme z bílků tuhý sníh. V druhé misce vyšleháme žloutky s lžíci cukru v tuhý krém. Do velké mísy dáme mouku, prášek do pečiva, vyšlehané žloutky a zlehka mícháme a postupně přidáváme vyšlehaný bílky. Těsto rozdělíme na dvě stejné porce a do jedné zamícháme kakao. troubu si předem předehřejeme. Připravíme si dva plechy , které vyložíme pečícím papírem. Do jednoho plechu světlé a do druhého tmavé těsto. Pečeme asi tak 15 minut na 170 C. Po vychladnutí těsto rozkrojíme na půl podélně a pak při promazávání prokládáme světlý a tmavý. Celý korpus potřeme krémem.

Já jsem ho ještě polila čokoládou.

 anebo jenom posypala mletými ořechy.

Bezlepkový oříškový korpus

Další recept, který mám vyzkoušený a je vynikající.

100g bezlepkové mouky na pečení

100g mletých ořechů

100g cukru

5 vajec

2 lžíce mléka

1/2 bezlepkového prášku do pečiva

V misce vyšleháme bílky v tuhý sníh. V jiné misce vyšleháme žloutky s cukrem. Do větší misky dáme mouku a kypřící prášek, přidáme sníh a vyšlehané žloutky. Přilejeme mléko a zlehka zamícháme. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Klasický rozměr, ale nebude tak moc vysoký. pečeme na 170 C na 30 minut. Dáme vychladnout.

Naplnila jsem ho krémem a ozdobila fondánem.

Mohli se po něm všichni utlouct.

 

 

MAZANEC

Mazanec bezlepkový kynutý (malý)

230g promix uni (Mantler, Schar mix ý)C)
1 celé vejce
150 ml mléka
1 lžíce oleje
50g rozměklého másla
70g cukru
šťáva z 1/2 citronu
1/2 kostky droždí
rozinky
mandle i na ozdobení

Nejdříve necháme vzejít kvásek - teplé mléko,droždí a trochu posypeme
cukrem.Elektrickým hnětačem propracujeme těsto i se zbylými ingrediencemi.
Necháme 30 minut kynout v troubě, předehřáté na 50°C. Vytvarujeme bochník
a necháme kynout dalších 30 minut. Po té dáme péct do trouby s kastrolem
vody při teplotě 180°C, dokud nezhnědne.

VELIKONOČNÍ BERÁNEK bezlepkový

3 vejce

9 lžic cukr krupice

9 lžic bezlepkové mouky Jizerka zlatá

3 lžíce teplé vody

2 lžičky prášku do pečiva

Ušleháme bílky.Po tom ušleháme žloutky s cukrem a vodou a přidáme zbytek ingrediencí. Přidala jsem 2 lžíce granka, trochu vody a rozinky a ušlehané bílky nakonec. Těsto nalijeme do silikonové formy, vymazané olejem. Přikryla alobalem a do trouby na 200°C.

Velikonoční dort bezlepkový

Na dort potřebujeme:

2x piškotové těsto:

3 vejce

2 lžíce oleje

2 lžíce horké vody

1 lžička prášku do pečiva

6 lžic krupicového cukru

3 lžíce bezlepkové mouky Jizerka zlatá

3 lžíce rýžové mouky

Piškotové těsto rozlijeme na nízký plech na prostředek a rozetřeme do kruhového tvaru, malinko větší než máte doma dortovou formu. Pokud chcete kakaové těsto přidáme 2 lžíce kakaa a trochu mléka nebo vody. Těsto upečeme ještě jednou, Po upečení a vychladnutí těsto vykrojíme podle dortové formy a zbytky použijeme na prostředek korpusu. Náplň: 2 krabičky krémové náplně od Dr.Oetkera, přidala jsem do krému a obarvila potravinářským barvivem. Z 1 1/2 krému jsem plnila uvnitř a položila najemno nakrájené banány (korpus,krém, banán, krém, korpus). Celý dort jsem pak se zbytkem potřela a boky ozdobila kokosem. Vršek dortu dle fantazie. Já tam udělala zajíčkové prdelky z fondánu a dozdobila dle fotky bílkovou polevou.

Gluten free tvarohový dort

Bezlepkový "punčák"

200g bezlepkové mouky NOMIX

4 vejce

70ml teplé vody

180g cukru (včetně vanilkového)

140ml oleje

1 kypřící prášek 

Náplň:

120-150g mouč.cukru, 1 citron, trochu vody (uvaříme hustý sirup) do něj pak přidáme 150g rozdrcených bezlepkových piškotů,150g nastrouhaných vlašských ořechů a asi 100ml rumu, pro zbarvení trochu potravinářského barviva červeného.Hotové těsto nalijeme na nízký plech (pečící papír),vychladlou placku zozkrojíme na tři podélné stejné pruhy.Dva pruhy namažeme marmeládou a náplní a dáme na sebe, končíme nepotřeným pruhem.Celé polijeme buď cukrovou nebo rumovou polevou.

Čokoládová roláda gluten free chocolate roll

Bezlepkový jahodovo-mandlový dort

Ingredience: 2x

3 vejce

2 lžíce oleje

2 lžíce vody

6 lžic krupicového cukru

3 lžíce bezlepkové mouky zlatá jizerka

3 lžíce rýžové mouky

1 lžička prášku do pečiva

Náplň:

2 krabičky krémové náplně od Dr.Oetker

100g madlí rozmixované

Na dort:

jahody

želatina

a na obalení boků mandlové lupínky

Postup:

Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem, pak nalijeme vodu a olej. Přisypeme mouku a prášek do pečiva.Nakonec vmícháme bílky. Těsto rozetřeme na nízký plech vyložený pečícím papírem.Pečeme při teplotě 200°C. Máme dva plechy s piškotem, necháme vychladnout. Otočíme piškot na plechu a sundáme pečící papír a nakrájíme na pruhy, které jsou menší o 3 cm než je výška dortové formy.Jeden plech nakrájíme podélně, druhý příčně. mezitím si připravíme náplň dle návodu. Začneme pruhy krájené podélně, protože jsou nejdelší vkládat do dortové formy a promazávat krémem. Až když jsme uprostřed, pomažeme i tenkou vrstvou i vršek a necháme trochu na boky, které budeme mazat až nakonec.Takto připravený korpus dáme nachvilku do lednice a nakrájíme jahody, které ozdobíme a zalijeme želatinou v dortové formě.Necháme ztuhnout.Boky dortové formy sundáme a domažeme boky krémem a dozdobíme mandlovými lupínky a je hotovo.

 

Bezlepkové perníčky

Bezlepkové bramboráky

Zapečená treska

Bezlepková bábovka

Bezlepkové lívance

Bezlepková bábovka-rychlovka

Ingredience:

3 vejce

2 hrnky bezlepkové mouky zlatá jizerka (můžeme i jinou, vhodnou na pečení moučníků)

1 hrnek krystalového cukru (já jsem použila půlku, stačí bohatě)

1 hrnek mléka (pokojové teploty)

1/2 hrnku oleje

1 vanilkový cukr

1/2 prášku do pečiva

Postup:

Vyšleháme si nejdříve bílky, poté žloutky s cukrem včetně vanilkového. Postupně přidáváme ostatní ingredience. Nakonec lehce vmícháme bílky a vše promícháme. Odlijeme část těsta, do kterého vmícháme 2 lžíce kakaa. Do silikonové formy postupně prokládáme světlé a tmavé těsto. Pokud chcete více mramorovanou, tak si dejte víc práce a dávejte po lžících. Po této procedůře vložíme formu do předem vyhřáté trouby na 200°C. Ze začátku jsem jí přikryla alobalem, po půl hodině sundáme a necháme dopéct a zkoušíme špejlí. Pokud se těsto nelepí na špejly, máme hotovo. Bábovku můžeme jentak pocukrovat nebo polít libovolnou polevou. Přeji dobrou chuť.