S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

KONTAKTY

Zdeňka Piklová
tel: 607296285
napište nám
IČ 71864547

ZBOŽÍ V AKCI

naše cena 45 Kč
naše cena 60 Kč
naše cena 46 Kč

Recepty
Pudinkové kolečka

200g tuku na pečení

130g mouč.cukru

6 vanilkových pudinků (kukuřičný)

2 celá vejce

špetka soli

Pokud bude těsto moc lepivé,přidala jsem zlatou jizerku. Náplň jsem použila vanilkovou. A aby držel fondán, trochu pomazala krémem. Samozřejmě můžete polévat i čokoládou.

Bezlepkové DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY

bez lepku a mléka


350g bezlep.mouky NOMIX

200ml vody(mléka)

80g cukru(včetně vanilkového)

45ml oleje(nebo másla)

15g čerstvého droždí

2 špetky soli

1 vejce

citronová kůra


Z těsta uděláme malé
kuličky a do vymaštěné formy pokládáme.To celé dám do trouby na 50°C nejdřív kynout tak 45min a pak zvýším teplotu na 200°C.
Vanilkoké šodó- 1 puding na 750ml mléka.
Dala jsem péct buchtičky v dortové formě,ale sneslo by to větší formu.

Bezlepkové "RAFFAELO"

 Ingredience:

2 1/2 hrnku (250 ml) bezlepkové mouky Jizerka zlatá

1/2 hrnku krystalového cukru (jestli chcete sladší i víc)

1 hrnek mléka

1/2 hrnku oleje

3 vejce

1 vanilkový cukr

1 prášek do pečiva

Další přísady: 1/2 hrnku moučkového cukru, 1 hrnek strouhaného cukru, 1 kelímek smetany ke šlehání

Suroviny na těsto dáme do mísy a ušleháme. Vzniklé těsto nalijeme na hluboký vymazaný a moukou vysypaný plech (nebo dáme pečící papír). V misce smícháme cukr s kokosem a povrch těsta tím hustě posypeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C. Upečený korpus za horka polijeme smetanou ke šlehání. Necháme vychladnout a krájíme na stejně velké kostky.

Perníčky

500g bezlepkové mouky Jizerka zlatá

190g moučkového cukru

3 vejce

125g Hery

125g medu

1 lžíce prášku do pečiva

3/4 lžíce mleté skořice

3/4 lžíce perníkového koření

Postup: Všechny ingredience dáme do misky a zpracujeme těsto. Hotové těsto dáme odležet do lednice na 15-30 minut, ne déle, začalo by se roztékat. Na pomoučeném vále, rozválíme a vykrajujeme tvary. Upečeme je na plechu s pečícím papírem a necháme vychladnout. Po vychladnutí necháme jenom tak nebo ozdobíme bílkovou polevou a nebo potáhneme fondánem. Pokud budeme dávat fondán, pomažeme perníčky marmeládou a stejný tvar, který jsme vykrojili perníček, vykrojíme do rozváleného fondánu a položíme na perníček pomazaný marmeládou. Perníčky jsou po u pečení měkké.

Bezlepková roláda

Tato roláda je upečená s mouky od firmy Nominal jako třené těsto.

Tato bezlepková mouka má i více využití. Koupíte si krabici této mouky a můžete z ní připravit jak sladké kynuté těsto, křehké těsto a třené těsto a nebo jenom lívance. Podle návodu na zadní straně je příprava snadná a rychlá. Kupte si do zásoby a máte  po ruce kdykoliv, když budete mít chuť.

 

  Upečený korpus necháme vychladnout a naplníme dobře vychlazeným krémem. 

Kynutý bezlepkový koláč

Univerzální kynuté bezlepkové olejové těsto:

250 ml mléka

70 g krystalového cukru

2 žloutky

100 ml oleje

špetka soli

1/2 kostka čerstvého droždí

500 g bezlepkové mouky Jizerka zlatá

Z vlažného mléka, droždí a trošky cukru zaděláme kvásek. Dáme do mísy ostatní suroviny, přidáme kvásek a uhněteme hladké těsto.

Kdo má pekárnu, tak nejdřív tekuté ingredience a pak ostatní. Program na přípravu těsta. Akorát bych mouky dala míň, aby těsto nebylo moc tuhé.

Bezlepkové palačinky

 Příprava je stejná jako u klasických palačinek.

Já je dělám, že rozklepnu jedno vajíčko a přileji mléko a pak přisypávám bezlepkovou kukuřičnou mouku. A pozor nedávat jí moc, po chvilce více zhoustne, pak je třeba dolít malinko mléka. Konzistence ani moc hustá ani moc řídká.

Pokud chcete kynuté tak je třeba dávat vlažné mléko a droždí a nechat odpočinout. Poté smažíme na kapce oleje na pánvi. Potíráme marmeládou nebo sypeme skořicovým cukrem anebo udělat jahodovou omáčku, kterou připravíme z jahod (můžou být i mražené). Rozmrzlé jahody rozmixujeme s cukrem a šlehačkou na šlehání a je hotovo.

Mufinky

1 vejce

100g krupicového cukru

80g rozpuštěného másla

120g kukuřičná, sójová, rýžová mouka (40g,40g,40g)

1/2 prášku do pečiva

Vejce s cukrem ušleháme, poté vmícháme máslo a nakonec mouku smíchanou s práškem. Těsto jsem dala do košíčků do formy. Pokud budete dávat rovnou do formy je třeba vymazat a vysypat třeba pohankovou moukou.

Mufínky z pudinku

80g Jizerky zlaté

100g cukru

1 puding libovolný příchuti

2 vejce,80g másla

1/2 prášku do pečiva


Pokud chcete dávku na 12 mufínků na plech, tak určitě dvojitou dávku. A pokud dvojbarevné, tak druhou polovinu těsta promícháme kakaem a trochu mléka.

 

Bezlepková bábovka

Ingredience:

200g másla

6 vajec

1 hrnek (250ml) krystalového cukru

2 vanilkové cukry

2 hrnky bezlepkové mouky (1 rýžová +1 kukuřičná) nebo zlatá jizerka

4 lžíce rumu

1/2 prášku do pečiva

2 lžíce kakaa

poleva nebo jenom mouč.cukr

Nejprve ušleháme z bílků tuhý sníh. V druhé míse vyšleháme vajíčka a cukry do pěny. Přidáme změklé máslo a ostatní ingredience. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do druhé dáme kakao. Do formy těsto prokládáme střídavě světlé a tmavé. Pečeme v troubě vyhřáté na 170°C dozlatova. Upečenou bábovku vyklopíme na mřížku a necháme mírně vychladnout a polijeme polevou a nebo jenom pocukrujeme.

Bezlepková prošívaná deka

Těsto:

2 hrnky (cca 250ml) bezlepkové mouky (já jsem dala jeden rýžová mouka a druhý kukuřičnou)

1 hrnek krupicového cukru

2 vejce

1/2 hrnku oleje

1/2 hrnku mléka

2 lžíce kakaa

1 prášek do pečiva

 

Tvarohová náplň:

500g tvarohu ve vaničce

1 vejce

moučkový cukr dle chuti

Všechny suroviny od tekutých ušleháme. Těsto nalijeme do plechu olejem vymazaným a pohankovou moukou vysypaný. Tvarohovou náplň naplníme do sáčku a děláme mřížky. Upečeme v troubě vyhřáté na 170°C.

Linecké těsto bezlepkové

200g rýžové mouky
100g kukuřičné mouky
125g rostlinného tuku
70g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
1/2 prášku do pečiva
šťáva z půlky citrónu
2 vaječné žloutky


Náplň:   jakýkoliv džem
Poleva: dle fantazie


Oba druhy mouky nasypeme do mísy, přidáme cukr, prášek do pečiva a rostlinný tuk rozměklý a zbytek ingrediencí. Vypracujeme těsto a vyválíme, vykrajujeme formičkou (já jsem použila srdíčka). Pak ukládáme na plech, vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 C 10-12 minut.
Dáme vychladnout a lepíme marmeládou a zdobíme. Dáme hotové do chladna.
Jsou výborné, mohla jsem se po nich utlouct.

 

Bezlepková pizza

Toto těsto je univerzální.
300 g bezlepkové mouky
5 g cukru
1/2 kostky droždí nebo 8g sušeného
čajová lžička soli
200-300 ml vody
30 ml oleje
Z 1 dcl vody, cukru a droždí uděláme kvásek, smícháme mouku se solí, přidáme kvásek, olej, zbytek vody a vypracujeme vláčné těsto. Vymačkáme ho na plech vymazaným olejem. Pomažeme rajčatovým protlakem, a poklademe ingredience dle chuti tzn.:  salám, posypeme oreganem, nakrájené kapie, rajčata, nastrouhaným sýrem (eidam, niva).
Pečeme na 150 C asi 20 minut, dokud nezhnědnou okraje.
Toto těsto používám i na slané muffiny. Do těsta přimíchám na drobně nakrájenou cibulku, nakrájený jakýkoliv salám na kostičky, tvrdý sýr a dochutím petrželkou. Udělám 12 malých kuliček, které vložím do plechu (vymazaného olejem) na muffiny. Nechám je chvilku ještě nakynout a do trouby. Pečení obdobné jako u pizzy.
Jsou výborné, doporučuji. Je to skvělá svačina nebo snídaně anebo pozdní večeře.

Mramorové řezy

150 g mouky bezlepkové

100 g cukru

6 vejce

2 lžíce kakaa

1/2 bezlepkového kypřícího prášku do pečiva

Krém:

I. varianta

200g másla pokojové teploty

150g cukru moučky

4 lžíce kakaa

2 lžíce rumu

II. varianta

POSTUP:

V jedné misce vyšleháme z bílků tuhý sníh. V druhé misce vyšleháme žloutky s lžíci cukru v tuhý krém. Do velké mísy dáme mouku, prášek do pečiva, vyšlehané žloutky a zlehka mícháme a postupně přidáváme vyšlehaný bílky. Těsto rozdělíme na dvě stejné porce a do jedné zamícháme kakao. troubu si předem předehřejeme. Připravíme si dva plechy , které vyložíme pečícím papírem. Do jednoho plechu světlé a do druhého tmavé těsto. Pečeme asi tak 15 minut na 170 C. Po vychladnutí těsto rozkrojíme na půl podélně a pak při promazávání prokládáme světlý a tmavý. Celý korpus potřeme krémem.

Já jsem ho ještě polila čokoládou.

 anebo jenom posypala mletými ořechy.

Bezlepkový oříškový korpus

Další recept, který mám vyzkoušený a je vynikající.

100g bezlepkové mouky na pečení

100g mletých ořechů

100g cukru

5 vajec

2 lžíce mléka

1/2 bezlepkového prášku do pečiva

V misce vyšleháme bílky v tuhý sníh. V jiné misce vyšleháme žloutky s cukrem. Do větší misky dáme mouku a kypřící prášek, přidáme sníh a vyšlehané žloutky. Přilejeme mléko a zlehka zamícháme. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy. Klasický rozměr, ale nebude tak moc vysoký. pečeme na 170 C na 30 minut. Dáme vychladnout.

Naplnila jsem ho krémem a ozdobila fondánem.

Mohli se po něm všichni utlouct.

 

 

MAZANEC

Mazanec bezlepkový kynutý (malý)

230g promix uni (Mantler, Schar mix ý)C)
1 celé vejce
150 ml mléka
1 lžíce oleje
50g rozměklého másla
70g cukru
šťáva z 1/2 citronu
1/2 kostky droždí
rozinky
mandle i na ozdobení

Nejdříve necháme vzejít kvásek - teplé mléko,droždí a trochu posypeme
cukrem.Elektrickým hnětačem propracujeme těsto i se zbylými ingrediencemi.
Necháme 30 minut kynout v troubě, předehřáté na 50°C. Vytvarujeme bochník
a necháme kynout dalších 30 minut. Po té dáme péct do trouby s kastrolem
vody při teplotě 180°C, dokud nezhnědne.

VELIKONOČNÍ BERÁNEK bezlepkový

3 vejce

9 lžic cukr krupice

9 lžic bezlepkové mouky Jizerka zlatá

3 lžíce teplé vody

2 lžičky prášku do pečiva

Ušleháme bílky.Po tom ušleháme žloutky s cukrem a vodou a přidáme zbytek ingrediencí. Přidala jsem 2 lžíce granka, trochu vody a rozinky a ušlehané bílky nakonec. Těsto nalijeme do silikonové formy, vymazané olejem. Přikryla alobalem a do trouby na 200°C.

Velikonoční dort bezlepkový

Na dort potřebujeme

2x piškotové těsto: 3 vejce, 2 lžíce oleje, 2 lžíce horké vody, 1 lžička prášku do pečiva, 6 lžic krupicového cukru, 3 lžíce bezlepkové mouky Jizerka zlatá a 3 lžíce rýžové mouku. Piškotové těsto rozlijeme na nízký plech na prostředek a rozetřeme do kruhového tvaru, malinko větší než máte doma dortovou formu. Pokud chcete kakaové těsto přidáme 2 lžíce kakaa a trochu mléka nebo vody. Těsto upečeme ještě jednou, Po upečení a vychladnutí těsto vykrojíme podle dortové formy a zbytky použijeme na prostředek korpusu. Náplň: 2 krabičky krémové náplně od Dr.Oetkera, přidala jsem do krému a obarvila potravinářským barvivem. Z 1 1/2 krému jsem plnila uvnitř a položila najemno nakrájené banány (korpus,krém, banán, krém, korpus). Celý dort jsem pak se zbytkem potřela a boky ozdobila kokosem. Vršek dortu dle fantazie. Já tam udělala zajíčkové prdelky s fondánu a dozdobila dle fotky bílkovou polevou.

Bezlepkový "punčák"

200g bezlepkové mouky NOMIX

4 vejce

70ml teplé vody

180g cukru (včetně vanilkového)

140ml oleje

1 kypřící prášek 

Náplň:

120-150g mouč.cukru, 1 citron, trochu vody (uvaříme hustý sirup) do něj pak přidáme 150g rozdrcených bezlepkových piškotů,150g nastrouhaných vlašských ořechů a asi 100ml rumu, pro zbarvení trochu potravinářského barviva červeného.Hotové těsto nalijeme na nízký plech (pečící papír),vychladlou placku zozkrojíme na tři podélné stejné pruhy.Dva pruhy namažeme marmeládou a náplní a dáme na sebe, končíme nepotřeným pruhem.Celé polijeme buď cukrovou nebo rumovou polevou.

Bezlepková bábovka-rychlovka

Ingredience:

3 vejce

2 hrnky bezlepkové mouky zlatá jizerka (můžeme i jinou, vhodnou na pečení moučníků)

1 hrnek krystalového cukru (já jsem použila půlku, stačí bohatě)

1 hrnek mléka (pokojové teploty)

1/2 hrnku oleje

1 vanilkový cukr

1/2 prášku do pečiva

Postup:

Vyšleháme si nejdříve bílky, poté žloutky s cukrem včetně vanilkového. Postupně přidáváme ostatní ingredience. Nakonec lehce vmícháme bílky a vše promícháme. Odlijeme část těsta, do kterého vmícháme 2 lžíce kakaa. Do silikonové formy postupně prokládáme světlé a tmavé těsto. Pokud chcete více mramorovanou, tak si dejte víc práce a dávejte po lžících. Po této procedůře vložíme formu do předem vyhřáté trouby na 200°C. Ze začátku jsem jí přikryla alobalem, po půl hodině sundáme a necháme dopéct a zkoušíme špejlí. Pokud se těsto nelepí na špejly, máme hotovo. Bábovku můžeme jentak pocukrovat nebo polít libovolnou polevou. Přeji dobrou chuť.