Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


Úvod » BEZLEPKOVÉ MOUKY » Mouka z hroznových jadérek


        

Mouka z hroznových jadérek

bez lepku, 250 g

 

naše cena:
41 Kč

do košíku:
  ks  

Složení: 100 % mleté výlisky ze semen révy vinné

TIPY K POUŽITÍ:

Mouka je vhodná pro studenou kuchyni (příprava smoothie, do salátů, do jogurtů a müsli) i tepelné zpracování (sladké a slané pečení).

Pro studenou kuchyni:

  • příprava smoothies
  • do salátů
  • do jogurtů a müsli

Pro tepelné zpracování:

  • sladké i slané pečení

Doporučujeme nahradit v jakémkoliv receptu (na chleba, koláč, pizzu apod.) nejvýše 7 % běžné mouky moukou z hroznových jadérek.

Mouka se získává z pokrutin hroznových jadérek částečně zbavených oleje. Hroznová jadérka jsou jedním z nejbohatších přírodních zdrojů tzv. flavonoidů, jinak nazývaných též vitamin P. Flavonoidy jsou známé pro své antioxidační působení (tj. ochrany buněk proti zhoubnému působení volných radikálů) a jsou jim tak přičítány protinádorové vlastnosti. Dále se zdůrazňuje jejich schopnost regenerovat a zpevňovat cévy, snižovat množsví cholesterolu v krvi, čímž mohou velmi příznivě ovlivňovat srdečně-cévní onemocnění. Flavonoidy také významně přispívají k redukci zánětlivých stavů a uvádí se jejich kladné působení při  projevech alergie. Současná věda zkoumá jejich vliv na různá neurologická onemocnění. Mouka z hroznových jadérek je bezlepková.

Příprava

K pečení. Doporučuje se nahradit v jakémkoliv receptu (na chleba, koláč, pizzu...) 7 % běžné mouky moukou z hroznových jadérek. K zjemnění či zahuštění omáček, polévek, zeleninových pokrmů. Mouka má výbornou lehce oříškovou chuť, má své využití i ve studené kuchyni. Vhodná do tvarohu, jogurtu, müsli, ovocných šťáv a koktejlů, do marmelád bez cukru.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.