Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


Úvod » BEZLEPKOVÉ MOUKY » Mouka z černé rýže


        

Mouka z černé rýže

bez lepku, 250 g

 

naše cena:
43 Kč

do košíku:
  ks  

Složení: 100 % mletá zrna černé rýže

TIPY K POUŽITÍ:

Mouka je vhodná pouze pro tepelné zpracování. Je velmi všestranná:

  • pro sladké i slané pečení
  • na zahušťování
  • pro přípravu placek, knedlíků, noků

Mouka z černé rýže se obvykle míchá s jinými druhy mouk, protože těsto jen z rýžové mouky není příliš pružné. Je vhodné ji kombinovat hlavně s moukami, které obsahují hodně bílkovin. Můžete jí použít až 1/3 z celkového množství mouky v receptu. Podotýkáme, že při použití této mouky může mít výsledný produkt fialovou barvu.

 

Rýžová mouka se vyrábí z rýže speciálním postupem. Využívá se především k přípravě sladkých, nepečených dezertů. Je vynikající surovinou pro pečení bezlepkových sušenek, dortů a nekynutých buchet. Anebo vhodná pro zahušťování omáček slaných nebo sladkých jídel. Rýžová mouka zvyšuje objem a pojivost (bezlepkových) směsí.

Při pečení se obvykle také míchá s jinými druhy mouky (pohanková, kukuřičná a další). Těsto z rýžové mouky je pevné, v mnoha ohledech podobné těstu z pšeničné mouky, ačkoli ne tak pružné.

Jedná se o lehce stravitelnou potravinu, která vyvolává pocit nasycení. Neobsahuje lepek a je tak vhodná pro pacienty s celiakií a pro bezlepkovou

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.