Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


Úvod » BEZLEPKOVÉ MOUKY » Mouka z bílé lepivé rýže


        

Mouka z bílé lepivé rýže

bez lepku, 250 g

 

naše cena:
35 Kč

do košíku:
  ks  

Složení: 100 % mletá zrna bílé lepivé rýže

TIPY K POUŽITÍ:

Mouka je vhodná pouze pro tepelné zpracování. Je velmi všestranná:

  • na slané i sladké pečení
  • na zahušťování, výrobu omáček a bešamelu
  • na výrobu tradičních asijských pokrmů (např. knedlíčky Dim Sum) a dezertů (např. koláčky Mochi, obalované banány aj.)

Lepivá (též lepkavá) rýže je krátkozrnnou odrůdou rýže. Lepivost způsobuje vysoký obsah škrobu obsažený v zrnech – proto mouka z bílé lepivé rýže má skvělé zahušťovací a pojivové vlastnosti. V bezlepkovém pečivu dobře nahradí chybějící lepek. Můžete jí použít až 25 % z celkového množství mouky v receptu.

Rýžová mouka se vyrábí z rýže speciálním postupem. Využívá se především k přípravě sladkých, nepečených dezertů. Je vynikající surovinou pro pečení bezlepkových sušenek, dortů a nekynutých buchet. Anebo vhodná pro zahušťování omáček slaných nebo sladkých jídel. Rýžová mouka zvyšuje objem a pojivost (bezlepkových) směsí.

Při pečení se obvykle také míchá s jinými druhy mouky (pohanková, kukuřičná a další). Těsto z rýžové mouky je pevné, v mnoha ohledech podobné těstu z pšeničné mouky, ačkoli ne tak pružné.

Jedná se o lehce stravitelnou potravinu, která vyvolává pocit nasycení. Neobsahuje lepek a je tak vhodná pro pacienty s celiakií a pro bezlepkovou

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.