Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


Úvod » BEZLEPKOVÉ MOUKY » Čiroková mouka


        

Čiroková mouka

bez lepku, 250g

 

naše cena:
26 Kč

do košíku:
  ks  
Složení 100 % mletá zrna bílého čiroku

 

TIPY K POUŽITÍ:

Mouka je vhodná pouze pro tepelné zpracování:

  • je velmi univerzální a vhodná pro sladké i slané pečení
  • na zahušťování
  • na obalování masa a ryb
  • pro přípravu chlebových placek

Čirokovou moukou můžete nahradit až polovinu běžné mouky v receptu. Tato mouka je tmavší než ostatní mouky, proto se příliš nehodí do světlého pečiva.

Čirok je jednou z nejdéle pěstovanou obilninou. Je také jednou z mála obilnin, které neobsahují lepek (gluten). Čirok se ve větší míře pěstoval ve 20.letech minulého století, v současné době však bylo nahrazeno masověji používanou kukuřičnou moukou.

Čirok je přirozeně bezlepková plodina a je vhodný pro bezlepkovou dietu. Je někdy přezdíván také jako "pšenice celiatiků". Čirok je bohatým zdrojem bílkovin a vlákniny. Dále pak minerálních látek jako hořčík, železo, fosfór, draslík, mangan, selen, zinek a vitamíny B.

Čiroková mouka je bohatým zdrojem bílkovin a vlákniny a zůstávají v ní zachovány přirozené antioxidanty. Má neutrální chuť, což čirokovou mouku předurčuje k širokému úžití jak na sladké tak na slané pečení. Je také vhodná na pečení chleba a pečiva. Při experimentování s touto moukou by mělo by být použito max. 30% z celkového obsahu mouky.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.