Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.


Úvod » BEZLEPKOVÉ MOUKY » Amarantová mouka


        

Amarantová mouka

bez lepku, 250g

 

naše cena:
32 Kč

do košíku:
  ks  
Složení 100 % mleté výlisky ze zrn laskavce (amarantu)

 

TIPY K POUŽITÍ:

Mouka je vhodná pouze pro tepelné zpracování. Je velmi univerzální a vhodná:

  • pro sladké i slané pečení
  • na zahušťování polévek a omáček
  • obalování masa a ryb

Amarantová mouka má výraznou chuť i aroma, proto se při pečení doporučuje nahradit nejvýše 10 % běžné (bezlepkové) mouky. Výsledný pokrm pak nebude výrazně cítit po amarantu.

Amarant je rostlina u nás známá také pod názvem laskavec. Amarant je považován za jednu z nejvzácnějších rostlin. Oproti jiným obilovinám je kvalitním a nesmírně bohatým zdrojem bílkovin. Do svého jídelníčku by jej proto měli zařadit sportovci, vegetariáni, vegani, a ti kterým chybí bílkoviny v důsledku deficitu konzumace masa či živočišných produktů.

Má charakteristickou kořeněnou chuť,  mírně štiplavou. Je proto dobré nepoužívat samostatně, ale nejlépe v kombinaci s jinou moukou. Zajistí se tak vynikající chuť a kvalita vzniklého produktu.

Obsah amarantové mouky ve směsi by měl být maximálně cca. 30%. Amarantová mouka je vhodná zejména pro přípravu nekvašených druhů chleba.

Díky nenasyceným mastným kyselinám, které amarantová mouka obsahuje, má vliv i na snižování cholesterolu. Amarantová mouka neobsahuje jednoduché cukry, pouze složené, díky čemuž si má nízký glykemický index. Proto je vhodná také pro diabetiky. Stejně tak pro lidi toužící po úpravě tělesné hmotnosti a lidi trpící celiakií. Amarant je přirozeně bezlepková plodina.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.